sobota, 25 czerwca 2011

Kruche babeczki


Ponieważ z rolady pozostało mi trochę kremu postanowiłam upiec najszybsze na świecie kruche babeczki,które z nadzieniem smakują przepysznie. Można nakładać na nie rozmaite owoce,kremy,dżemy i konfitury.Polecam.

Składniki na 10babeczek:
1 szklanka mąki krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
100 g chłodnej margaryny Kasia
1 żółtko
Składniki posiekać nożem,zagnieść ciasto,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min.30minut. Następnie natłuścić foremki i wysypać bułką tartą. Ciastem wykleić foremki i piec 15minut w temp.200stopni

3 komentarze:

  1. Dzięki temu przepisowi w końcu wykorzystam swe foremki! :)

    Postanowiłam, iż nominuję ten blog w konkursie One lovely blog award :)
    Informacja tutaj: http://domowakawiarnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze muszę coś dodać :-) Przejrzałam całego bloga i wszystko takie wspaniałe, a każde zdjęcie to KULINARNY ARTYZM ! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń