sobota, 18 czerwca 2011

Crunchy Peanut Butter Cookies


Zakup masła orzechowego okazał sie w moim przypadku niewypałem.Nie smakuje mi! Postanowiłam więc upiec ciasteczka z masłem orzechowym,które wyszły przepysznie!W takim wydaniu masło orzechowe uwielbiam! Szybkie do wykonania,jeszcze szybciej znikają z talerza:)Polecam!

1/4 szklanki cukru
pół szklanki jasnego brązowego cukru
pół łyżeczki soli
115 g margaryny Kasia
115 g masła orzechowego typy 'crunchy'
1 jajko
pół łyżeczki aromatu waniliowego
1 szklanka mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko zmiksować w misce aby składniki sie połączyły. Z masy formować kulki, rękoma oprószonymi mąką. Kulki powinny być mniejsze niż orzech włoski, ponieważ ciastka podczas pieczenia rosną. Kulki układać na blaszce w dużych odstępach, spłaszczać tłuczkiem, nadając im wzorek 'w kratkę'.

Piec około 8 minut w temperaturze 200ºC. Odczekać chwilę przed ściągnięciem z blachy (będą bardzo miękkie i muszą stwardnieć). Studzić na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz